Instalare

Furnizori

Avand in vedere implicatiile pe care producerea unui incendiu le-ar avea, este foarte important ca instalarea sistemelor de detectie si semnalizare la incendiu sa se faca cu personal calificat si care detine competenta necesara in acest sens.

Roel Systems dispune de echipe calificate, certificate si experimentate de instalatori sisteme detectie si semnalizare la incendiu, supervizati indeaproape de ingineri cu peste 15 ani de experienta in domeniu.

Proiectele noastre Cerere oferta


Parti componente ale unui sistem de detectie si semnalizare incendiu

Centrala de incendiu ia decizia de a porni alarma in cazul in care unul sau mai multi senzori au intrat in starea de alarma. Suplimentar, centrala poate fi conectata la un departament de pompieri (local sau central) sau la o firma de dispecerat si transmite starea de alarma de la obiectiv. Cititi mai mult

Centrala de incendiu poate fi conventionala sau adresabila si este echipamentul la care se conecteaza toti senzorii din aria supravegheata. Centralele adresabile sunt mult mai avansate decat centralele conventionale, cu un grad mai ridicat de flexibilitate in programare si cu posibilitatea localizarii punctuale a detectorului aflat in stare de alarma. Fiecare centrala poate fi echipata cu un numar de circuite de semnalizare, denumite bucle de detectie, care variaza in functie de producator de la 1 pana la 30. O bucla de detectie, in functie de protocolul de comunicatie utilizat poate monitoriza si controla cateva sute de dispozitive.

2.1. Detectori de fum

Semnalizeaza aparitia fumului in spatiul in care au fost montati. Constructiv, acestia pot fi cu camera de ionizare sau fotoelectrici.

Avantaje: sensibili la incendii cu particule mari.

Dezavantaje: mai putin sensibili la incendii cu particule mici; sunt afectati de praf, care micsoreaza sensibilitatea detectorului.


2.2. Detectori de temperatura

Semnalizeaza cresterea temperaturii intr-un anumit timp (detectorii de gradient de temperatura) sau pragul de temperatura (detectorii de prag de temperatura).

Cititi mai mult

Avantaje: pot fi folositi in spatiile in care exista degajari de fum (de exemplu bucatarii).
Dezavantaje: din cauza ca temperatura creste mai lent decat degajarea de fum, detectorii de temperatura declanseaza mai tarziu alarma decat detectorii de fum.

2.3. Detectori multicriteriali de fum si temperatura

Imbina proprietatile de detectie ale ambelor tipuri de detectori.


2.4. Detectori liniari de fum (bariera de fum)

Pot fi folositi pentru spatii largi, acestea putand acoperi o arie de maxim 1500 mp. Exista doua tipuri de detectori liniari de fum: cu emitator si receptor si cu reflexie. Ambele se bazeaza pe obturarea campului vizual a fascicolului cu infrarosu.

Avantaje: pot fi pot fi utilizati in spatii largi, economisind cabluri, manopera si detectori.
Dezavantaje: nu pot fi folositi in procese cu degajare de aburi, praf etc.


Butonul manual de incendiu are rolul de a declansa alarma in momentul in care o persoana a identificat un incendiu si a apasat butonul.

Butoanele de incendiu au culoarea rosie, distincta fata de alte elemente prezente intr-un obiectiv, astfel incat sa poata fi usor identificate si actionate.


Modulele de actionare (module cu intrari/iesiri) sunt folosite pentru a actiona diverse instalatii in cazul unei alarme de incendiu.

De exemplu, modulele de actionare pot debloca usile controlate de sistemul de control acces, pot actiona un sistem de stingere sau o instalatie de sprinklere, pot actiona un sistem de desfumare s.a.m.d.


Echipamentele de avertizare pot fi sirene, flashuri, sirene combinate cu flash-uri sau instalatii de sonorizare.

Acestea au rolul de a alerta persoanele prezente in spatiul supravegheat asupra pericolului dar si persoanele din afara spatiului supravegheat pentru a interveni.