Service si mentenanta

Furnizori

Pentru ca sistemele de detecţie şi semnalizare a efractiei să funcţioneze la parametrii proiectaţi ele trebuie verificate periodic de o firmă specializată şi avizată în acest domeniu. Service-ul si mentenanţa au ca scop functionarea optima a sistemelor montate prin intretinere preventiva, predictiva si corectiva. În cazul constatării unor deficienţe sau funcţionări anormale ale sistemelor se anunţă imediat departamentul de service al companiei noastre, care va interveni pentru reparaţie şi repunerea sistemelor la parametrii proiectaţi.

Unul din avantajele intretinerii continue a echipamentelor de catre personal calificat il constituie reducerea frecventei incidentelor, prin atenuarea efectelor uzurii echipamentelor. Un alt avantaj este evitarea disconfortului creat de situatii limita si cautari de moment a unui prestator de servicii in intretinerea unor astfel de echipamente.

Service-ul si mentenanta fac parte din gama de servicii integrate si solutii la cheie oferite de Roel Systems. Un contract de service şi mentenanţă vă asigură verificarea periodică a sistemelor dumneavoastră de securitate, tratarea cu prioritate a sesizării dumneavoastra, precum şi tarife preferenţiale.

Conform legislatiei in vigoare, toti beneficiarii de sisteme de detectie si alarmare la incendiu si de sisteme de detectie si alarmare impotriva efractiei, au obligatia de a incheia un contract de mentenanta cu o societate specializata si avizata in lucrari de intretinere in sisteme de detectie incendiu si efractie.

Extras din HG 301/2012 – Norme tehnice privind proiectarea, instalarea, modificarea, monitorizarea, intretinerea si utilizarea sistemelor de alarmare impotriva efractiei. Toti beneficiarii sistemelor de alarmare impotriva efractiei au obligatia individualizarii codurilor de acces in sistem a personalului utilizator si schimbarii periodice a acestora.
Reviziile tehnice periodice includ toate operatiunile necesare pentru mentinerea in stare de functionare a subsistemelor tehnice instalate la parametrii proiectati, iar frecventa acestora se stabileste de beneficiar, in functie de riscurile la securitate fizica si mediul ambient, insa cel putin o revizie pe semestru.

Cerere service


Parti componente ale unui sistem de detectie si semnalizare efractie

Centrala de efractie este echipamentul central care ia deciziile si la care se conecteaza toate echipamentele din teren (detectori, module de extensie, tastaturi, sirene etc).

Centrala de efractie poate fi conectata la un dispecerat de paza si interventie, pentru a transmite evenimentele si pentru a se putea lua decizia de interventie.


Detectori de miscare cu infrarosu

Masoara radiatia in infrarosu a obiectelor care apar in campul vizual al detectorului. Detectorul sesizeaza o miscare asa-zis aparenta in momentul in care o sursa care genereaza radiatie infrarosu (un animal, un om etc.) se interpune in fata unei alte surse care genereaza radiatie infrarosu (o usa, un perete etc).

Avantaje: sunt utilizati pe scara larga, in majoritatea aplicatiilor de detectie si semnalizare efractie, fiind ieftini si fiabili.
Dezavantaje: pot genera alarme false din cauza curentilor de aer, a animalelor, a vegetatiei etc.


Detectori de geam spart

Sesizeaza spargerea unui geam cu ajutorul unui microfon incorporat, care monitorizeaza banda de frecventa specifica zgomotului de geam spart.

Avantaje: pot detecta tentativa de efractie chiar daca infractorul nu a intrat in obiectivul protejat (de exemplu infractorul a spart geamul si asteapta ascuns ca cineva sa dezarmeze sistemul).
Dezavantaje: pot genera alarme false cand sensibilitatea este foarte mare.


Buton de panica / Pedala de panica

Activeaza alarma in momentul in care sunt apasate. De obicei, se amplaseaza disimulate astfel incat persoana care actioneaza aceste elemente sa nu faca miscari bruste si vizibile.

Avantaje: genereaza alarma in mod silentios in situatii de criza (de exemplu o spargere de banca).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca sunt actionate din greseala.


Bariera infrarosu

Se instaleaza de obicei in exteriorul obiectivului care trebuie supravegheat astfel incat orice tentativa de patrundere in interiorul obiectivului sa fie detectata. Barierele infrarosu pot fi montate in seturi de 2, 3 sau 4 pentru a forma o plasa de detectie infrarosu.

Avantaje: sunt proiectate pentru a functiona in mediu extern (cu variatii mari de temperatura, radiatii ultraviolete, curenti de aer etc).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca nu sunt instalate si intretinute corect (bariera, dar si mediul inconjurator).


Echipamentele de avertizare pot fi sirene, flashuri, sirene combinate cu flashuri sau instalatii de sonorizare.

Acestea au rolul de a alerta persoanele prezente in spatiul supravegheat asupra pericolului dar si persoanele din afara spatiului supravegheat, pentru a interveni.