Public address, evacuare

Furnizori

Sistemele de adresare publica si evacuare vocala au rolul de a difuza mesaje vocale de alarmare si control, anuntate de un operator uman sau preinregistrate, in spatiile frecventate de publicul larg: shopping-mall-uri, stadioane, sali de spectacol, cladiri de birouri, teatre, centre de afaceri, spitale, scoli etc.

In situatii de criza (incendiu, cutremure, etc), aceste sisteme contribuie la salvarea de vieti, reducand considerabil panica prin mesaje de asteptare si ghidare si minimizeaza pagubele materiale. Ele se pot instala in cladiri noi si/sau existente si se recomanda integrarea lor cu sistemele de siguranta (de exemplu cu sisteme de detectie si semnalizare incendiu). Mesajele catre public pot fi facute direct de catre receptionisti (in cazul centrelor comerciale) sau se pot crea mesaje preinregistrate pentru a fi difuzate in situatii specifice (spre exemplu de coordonare verbala spre cele mai apropiate iesiri in cazul incendiilor/calamitatilor naturale).

Componentele de bază ale sistemului de adresare publică şi evacuare sunt: mixer ampificator , difuzoare dedicate rezistente la foc (in anumite conditii), surse de alimentare de rezerva, console de microfon pentru anunţuri și pompieri, etc.

Pentru aplicatii mai complexe se impun structuri descentralizate, acestea avand memorie şi resurse de procesare proprii. Astfel, defectarea unei componente este semnalizată imediat şi nu afectează funcţionarea sistemului per ansamblu datorita folosirii surselor de alimentare de back-up, a amplificatoarelor de rezerva, etc.