Supraveghere video

Furnizori

Sistemele de televiziune cu circuit inchis

Utilizarea globala a sistemelor de supraveghere a crescut rapid în ultimii zece ani, datorita evolutiei tehnologiei, costurilor scazute si a diversitatii de optiuni. In timpurile in care traim, nu exista domeniu care sa nu foloseasca sau sa nu aiba nevoie de o camera de luat vederi.

De la aplicatiile industriale care au nevoie de imagini video pentru a supraveghea procesele, pentru a verifica, compara si valida calitatea produselor, pana la domeniul rezidential si sportiv unde se observa o crestere a cerintelor de a prelua imagini in scopul vizualizarii lor ulterioare. De exemplu, camerele de supraveghere in scopuri de securitate (incendiu, copii etc), camerele de filmat pentru activitati sportive (tip GoPro etc). De la aplicatiile de supraveghere video ale traficului unde sistemele video detecteaza automat numarul de inmatriculare si emit dovezi pentru amenzi sau permit accesul spre anumite benzi de circulatie pana la aplicatiile destinate numaratorii traficului de persoanel, sistemele de supraveghere video fac parte din ce in ce mai mult din prezentul care ne inconjoara si par ca ne vor acapara viitorul.

Utilitatea sistemelor de televiziune cu circuit inchis

Sistemele de televiziune cu circuit inchis (CCTV) permit monitorizarea în timp real a evenimentelor şi persoanelor suspecte şi înregistrarea imaginilor video în scopul verificărilor ulterioare.

Posibilitatea secvențierii și multiplexării imaginilor face ca instalațiile de supraveghere TVCI să poată oferi o soluție de protecție globală care necesită un numar cat mai restrans de operatori.

Un sistem de supraveghere video bine configurat si instalat poate asigura identificarea persoanelor suspecte, a actiunilor intreprinse de acestea si, la nevoie, imaginile respective pot deveni probe importante pentru organele de ancheta.

Alcatuirea sistemelor de televiziune cu circuit inchis

Cea mai frecventa componenta cunoscuta a unui Sistem de televiziune cu circuit inchis este fara indoiala Camera video. Insa, pentru a avea un sistem functional din toate punctele de vedere sistemul mai are nevoie de lentile speciale, dispozitive de multiplexare a imaginilor (video servere, media convertere, multiplexoare), dispozitive de inregistrare (DVR, NVR, HVR, servere sau storage-uri), dispozitive de vizualizare (statii delucru perfomante capabile sa afiseze pe mai multe monitoare concomitent imagini preluate de camerele video).

Constructiv, camerele video sunt proiectate pentru a fi montate la vedere sau ascuns, de interior sau de exterior, fixe sau mobile (pan&tilt / speed dome), color sau alb-negru, in spectru vizibil, in infrarosu sau termica.

Dispozitivele de multiplexare si inregistrare

Dispozitivele de multiplexare a imaginilor pot fi analogice sau digitale (multiplexoare digitale sau placi de captura video). Multiplexoarele digitale permit si inregistrarea imaginilor in format comprimat (mpeg4/jpeg/h264/mjpeg, etc).

Dispozitivele de inregistrare pot fi analogice (in general pe banda) sau digitale (cu inregistrare pe suport optic).

Camerele video analogice dintr-un sistem existent pot fi adapte pentru a functiona intr-un system IP:

Sistem supraveghere CCTV