Analiza risc

Furnizori

Analiza de risc la securitatea fizica reprezinta baza adoptarii masurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor prevazute de lege, masuri transpuse in planul de paza si sistemul tehnic de securitate instalat la obiectiv.

Rolul analizei de risc este  de a evidentia gradul de vulnerabilitate pe care o institutie /  agent economic il are in fata unei posibile amenintari , de a evalua riscul la securitatea fizica si de a propune  masuri de reducere a acestora.

Sistemul de televiziune cu circuit inchis face parte din sistemul tehnic  de securitate rolul acestuia fiind  acela de a realiza supravegherea zonelor functionale, zone  stabilite  corespunzator activitatii desfasurate. Sunt cazuri in care simpla prezenta a unei camere de supraveghere video poate sa duca la intimidarea unui posibil infractor acesta renuntand la comiterea faptei.

RoelSystems are personal calificat pentru efectuarea analizei de risc la securitate fizica in conformitate cu HG 301/202, Instructiunile nr.9/2013 si cu reglementarile care le completeaza pe acestea.  Specialistii nostri realizeaza o evaluare profesionala a riscurilor intr-o maniera logica si ordonata astfel incat  masurile de tratare a riscurilor propuse sa duca la obtinerea unui grad inalt de securitate fizica in conditiile  unui raport cost / beneficiu optim.


Parti componente ale unui sistem de supraveghere video analogic

Inregistratorul video digital (DVR) este echipamentul la care se conecteaza toate camerele video dintr-un sistem, care asigura inregistrarea imaginilor pe hard discuri, reda imaginile in timp real pe unul sau mai multe monitoare (in functie de tipul DVR-ului) si poate monitoriza anumite tipuri de evenimente (de exemplu detectia de miscare).

Inregistratoarele video digitale pot fi de mai multe tipuri: inregistratoare video stand alone (care au sistem de operare incorporat si functioneaza independent de alte echipamente), placi de achizitie (care sunt conectate la un calculator si depind foarte mult de configuratia acestuia – memorie, placa grafica, capacitate hard disc, stabilitatea sistemului de operare, etc) si inregistratoare video hibride – HDVR (la care se pot conecta atat camere video analogice cat si camere video IP). Cum dezvoltarea de software a avut parte de multa atentie in ultima perioada fata de alte domenii, aplicatiile care pot fi intreprinse de DVR-uri evolueaza in aceeasi masura. Inregistratoarele video digitale (DVR) stand alone functioneaza independent de platformele PC, evitand riscul pierderilor de imagini cauzate de sistemele de operare instalate pe acestea. DVR-urile pot avea 4, 8, 9, 16,20 sau 32 de canale video si la care nu se pot conecta camere video IP.

Camere video – sunt echipamentele din teren care preiau imaginile si le transmit catre inregistrator. Majoritatea camerelor video au integrate functii care imbunatatesc claritatea imaginilor. De exemplu: AWB - automatic white balance (balansul automat de alb), BLC - backlight compensation (compensarea luminii), Day & night (o functie a camerelor video color care transforma imaginile din color in alb negru in conditii de iluminare slaba), sensibilitate (abilitatea camerei de a capta o imagine in conditii date de iluminat), rezolutie (numarul maxim de elemente individuale de imagine care pot fi distinse intr-o linie de scanare. Rezolutia unei camere video analogice este exprimata de obicei in linii TV) etc.

Camerele video pot fi echipate cu lentile de diverse dimensiuni si constructii astfel incat sa capteze exact scenele dorite din spatile aflate sub supraveghere.

Camerele video "speed dome" (sau PTZ de la Pan/Tilt/Zoom) sunt camere video cu zoom / transfocator motorizat, care pot supraveghea cu succes parcari, perimetre intinse ca suprafata, drumuri publice, etc. Avantajul lor il confera lentila / obiectivul cu zoom / transfocator optic mare (de obicei intre 10 si 32x), cu ajutorul careia se poate mari si micsora imaginea din zonele alese de utilizator.

Camerele "speed dome" sunt echipate cu un dispozitiv motorizat care modifica pozitia camerei / sau a lentilei / obiectivului pe doua directii de miscare, in plan vertical si in plan orizontal. Acest dispozitiv se mai numeste in termeni tehnici si dispozitiv "Pan/Tilt".

Lentilele / obiectivele sunt echipamente optice care se monteaza sau sunt deja montate pe camerele video. Lentilele / obiectivele pot fi fixe, varifocale, cu iris / diafragma manual(a) sau automat(a) etc.

Alegerea lentilelor / obiectivelor pentru camerele video este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luat in considerare in momentul in care se proiecteaza sistemul de supraveghere video.