Proiectare

Furnizori

Proiectarea sistemelor de detectie si semnalizare efractie pleaca de la o analiza obiectiva a necesitatilor avand la baza cerintele beneficiarului, specificul activitatii in cadrul obiectivului si analiza de risc. Experienta noastra in proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de detectie efractie ne permite sa alegem cele mai potrivite solutii, adaptate fiecarei situatii in parte, folosind tehnologii de top in domeniu.

Tinand cont de nivelul de risc la efractie, de locurile sau bunurile protejate si de evaluarea continutului acestora, sistemele de alarma pot fi clasificate prin grade de securitate. Prin urmare configuratia optima a sistemului de alarma contra efractiilor este data de acest grad de securitate si de clasa de mediu.

Din momentul in care au fost stabilite solutiile tehnice si ogranizatorice, toate acestea de comun acord cu beneficiarul, se trece la intocmirea proiectului. Acesta este un document de baza necesar pentru inceperea si desfasurarea lucrarilor de montaj al echipamentelor.

De la case de schimb valutar la spitale, de la imobile rezidentiale la proiecte industriale, oferim proiectare la cheie in baza normativelor si standardelor nationale si europene: Legea 333/2003,H.G.301/2012, Standaredele europene EN1143, familia de standarde EN50130…EN5013x, EN 50518, SR CLC/TR 50531:2012, etc.

Proiectele noastre Cerere oferta


Parti componente ale unui sistem de detectie si semnalizare efractie

Centrala de efractie este echipamentul central care ia deciziile si la care se conecteaza toate echipamentele din teren (detectori, module de extensie, tastaturi, sirene etc).

Centrala de efractie poate fi conectata la un dispecerat de paza si interventie, pentru a transmite evenimentele si pentru a se putea lua decizia de interventie.


Detectori de miscare cu infrarosu

Masoara radiatia in infrarosu a obiectelor care apar in campul vizual al detectorului. Detectorul sesizeaza o miscare asa-zis aparenta in momentul in care o sursa care genereaza radiatie infrarosu (un animal, un om etc.) se interpune in fata unei alte surse care genereaza radiatie infrarosu (o usa, un perete etc).

Avantaje: sunt utilizati pe scara larga, in majoritatea aplicatiilor de detectie si semnalizare efractie, fiind ieftini si fiabili.
Dezavantaje: pot genera alarme false din cauza curentilor de aer, a animalelor, a vegetatiei etc.


Detectori de geam spart

Sesizeaza spargerea unui geam cu ajutorul unui microfon incorporat, care monitorizeaza banda de frecventa specifica zgomotului de geam spart.

Avantaje: pot detecta tentativa de efractie chiar daca infractorul nu a intrat in obiectivul protejat (de exemplu infractorul a spart geamul si asteapta ascuns ca cineva sa dezarmeze sistemul).
Dezavantaje: pot genera alarme false cand sensibilitatea este foarte mare.


Buton de panica / Pedala de panica

Activeaza alarma in momentul in care sunt apasate. De obicei, se amplaseaza disimulate astfel incat persoana care actioneaza aceste elemente sa nu faca miscari bruste si vizibile.

Avantaje: genereaza alarma in mod silentios in situatii de criza (de exemplu o spargere de banca).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca sunt actionate din greseala.


Bariera infrarosu

Se instaleaza de obicei in exteriorul obiectivului care trebuie supravegheat astfel incat orice tentativa de patrundere in interiorul obiectivului sa fie detectata. Barierele infrarosu pot fi montate in seturi de 2, 3 sau 4 pentru a forma o plasa de detectie infrarosu.

Avantaje: sunt proiectate pentru a functiona in mediu extern (cu variatii mari de temperatura, radiatii ultraviolete, curenti de aer etc).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca nu sunt instalate si intretinute corect (bariera, dar si mediul inconjurator).


Echipamentele de avertizare pot fi sirene, flashuri, sirene combinate cu flashuri sau instalatii de sonorizare.

Acestea au rolul de a alerta persoanele prezente in spatiul supravegheat asupra pericolului dar si persoanele din afara spatiului supravegheat, pentru a interveni.