Consultanta

Furnizori

Sistemele de detectie si semnalizare incediu sunt destinate detectarii conditiilor de incendiu prin monitorizarea schimbarilor din mediu ambiant ce pot fi asociate cu focul, cum ar fi atingerea unui prag termic sau cresterea brusca a temperaturii, degajari de fum sau aparitia flacarilor.

In functiede complexitatea ariilor protejate exista solutii tehnice specifice, de la sisteme conventionale destinate mediului rezidential, la sisteme adresabile destinate cladirilor comerciale, industriale si publice. Roel Systems este o companie orientata catre client iar inginerii nostri cu experienta de peste 15 ani in domeniu va pot ajuta sa alegeti solutiile necesare domeniului dumneavoastra de activitate. Utilizam marci importante in domeniul detectiei de incendiu, reprezentate direct de noi sau ale altor producatori de renume international.

Achizitia unui sistem de detectie si semnalizare la incendiu care sa raspunda nevoilor fiecarui caz dar sa corespunda si bugetului disponibil, poate fi o sarcina dificila. Bazându-ne pe experienta acumulata si pe o buna cunostere a produselor disponibile pe piata, noi va putem ajuta sa alegeti solutia potrivita fiecarui caz in parte, imbinand designul cu functionalitatea, fara sa uitam de costuri.


Parti componente ale unui sistem de detectie si semnalizare incendiu

Centrala de incendiu ia decizia de a porni alarma in cazul in care unul sau mai multi senzori au intrat in starea de alarma. Suplimentar, centrala poate fi conectata la un departament de pompieri (local sau central) sau la o firma de dispecerat si transmite starea de alarma de la obiectiv. Cititi mai mult

Centrala de incendiu poate fi conventionala sau adresabila si este echipamentul la care se conecteaza toti senzorii din aria supravegheata. Centralele adresabile sunt mult mai avansate decat centralele conventionale, cu un grad mai ridicat de flexibilitate in programare si cu posibilitatea localizarii punctuale a detectorului aflat in stare de alarma. Fiecare centrala poate fi echipata cu un numar de circuite de semnalizare, denumite bucle de detectie, care variaza in functie de producator de la 1 pana la 30. O bucla de detectie, in functie de protocolul de comunicatie utilizat poate monitoriza si controla cateva sute de dispozitive.

2.1. Detectori de fum

Semnalizeaza aparitia fumului in spatiul in care au fost montati. Constructiv, acestia pot fi cu camera de ionizare sau fotoelectrici.

Avantaje: sensibili la incendii cu particule mari.

Dezavantaje: mai putin sensibili la incendii cu particule mici; sunt afectati de praf, care micsoreaza sensibilitatea detectorului.


2.2. Detectori de temperatura

Semnalizeaza cresterea temperaturii intr-un anumit timp (detectorii de gradient de temperatura) sau pragul de temperatura (detectorii de prag de temperatura).

Cititi mai mult

Avantaje: pot fi folositi in spatiile in care exista degajari de fum (de exemplu bucatarii).
Dezavantaje: din cauza ca temperatura creste mai lent decat degajarea de fum, detectorii de temperatura declanseaza mai tarziu alarma decat detectorii de fum.

2.3. Detectori multicriteriali de fum si temperatura

Imbina proprietatile de detectie ale ambelor tipuri de detectori.


2.4. Detectori liniari de fum (bariera de fum)

Pot fi folositi pentru spatii largi, acestea putand acoperi o arie de maxim 1500 mp. Exista doua tipuri de detectori liniari de fum: cu emitator si receptor si cu reflexie. Ambele se bazeaza pe obturarea campului vizual a fascicolului cu infrarosu.

Avantaje: pot fi pot fi utilizati in spatii largi, economisind cabluri, manopera si detectori.
Dezavantaje: nu pot fi folositi in procese cu degajare de aburi, praf etc.


Butonul manual de incendiu are rolul de a declansa alarma in momentul in care o persoana a identificat un incendiu si a apasat butonul.

Butoanele de incendiu au culoarea rosie, distincta fata de alte elemente prezente intr-un obiectiv, astfel incat sa poata fi usor identificate si actionate.


Modulele de actionare (module cu intrari/iesiri) sunt folosite pentru a actiona diverse instalatii in cazul unei alarme de incendiu.

De exemplu, modulele de actionare pot debloca usile controlate de sistemul de control acces, pot actiona un sistem de stingere sau o instalatie de sprinklere, pot actiona un sistem de desfumare s.a.m.d.


Echipamentele de avertizare pot fi sirene, flashuri, sirene combinate cu flash-uri sau instalatii de sonorizare.

Acestea au rolul de a alerta persoanele prezente in spatiul supravegheat asupra pericolului dar si persoanele din afara spatiului supravegheat pentru a interveni.